Fonds Kwadraat

Informatie: 

Fonds Kwadraat biedt talentvolle kunstenaars en ontwerpers de mogelijkheid een rentevrije lening af te sluiten voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk.

Fonds Kwadraat wil met de leningen bijdragen aan de professionalisering en groei van de kunstsector. Door zelf te investeren vergroten kunstenaars hun economische en financiële zelfstandigheid en kan hun artistieke praktijk groeien.

Het verstrekken van leningen is een duurzame manier van financieren. Een bedrag wordt uitgeleend en komt weer terug, zodat het geld telkens opnieuw en steeds voor andere projecten kan worden ingezet. Zo heeft Fonds Kwadraat sinds zijn oprichting in 1972 met een leenkapitaal van € 350.000 inmiddels zo’n 1990 projecten gefinancierd met een totaal bedrag van meer dan € 7.000.000.

Bij Fonds Kwadraat staat kwaliteit voorop. Een adviescommissie toetst de aanvragen op het CV, de artistieke kwaliteit en de zakelijke verantwoording (waar wordt het werk tentoongesteld, hoe wordt een kunstwerk of publicatie bekendgemaakt en gedistribueerd?).

Voor wie?

Ben je op zoek naar financiering voor de uitvoering van een artistiek project of product? Beeldend kunstenaars en ontwerpers kunnen bij Fonds Kwadraat een rentevrije lening krijgen. De leningen zijn bedoeld voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk, zoals voor een expositie of presentatie  in binnen- of buitenland,  een residency, een bijzondere publicatie of kunstenaarsboek, een prototype of een website om je werk te presenteren en archiveren. Of bijvoorbeeld voor de aanschaf van gereedschappen en apparatuur. Het maximale bedrag is €8.000.
Eindexamenstudenten van kunst- en designacademies kunnen een lening aanvragen van maximaal €800. Een borgstelling voor het hele bedrag is vereist.Ook kleine kunstinstellingen en kunstenaarsinitiatieven  kunnen een lening aanvragen. 

Vooorwaarden Lening

Kijk voor het aanvraagformulier bij Lening aanvragen

Gemeente: 
Landelijk
Doelgroep: 
Professioneel
Rechtsvorm: 
Natuurlijke personen
Rechtspersonen zonder winstoogmerk
Contactgegevens
Contactpersoon: 
http://www.fondskwadraat.nl/
Bezoekadres: 
Fonds Kwadraat Spring House De Ruijterkade 128 1011 AC Amsterdam
Postadres: 
Fonds Kwadraat Spring House De Ruijterkade 128 1011 AC Amsterdam
Telefoonnummer: 
+31 (0) 20 6255112 / 0647934875